Tapeter er det nye sort

Hvad kan man bruge tapet til?

 Tapeter er det nye ”sort”. Efter nogle år hvor de hvide vægge og maling har været i fokus er der nu kommet gang i tapeterne i de danske og internationale hjem.
Tapet findes i mangle mønstre, størrelser, materialer og farver, så hvordan kommer man egentligt lettest og bedst med på bølgen og hvordan vælger man den rette løsning?

Ønsker til tapet

 Da tapeter er det nye ”sort”,  skal man først overveje, hvad eller hvor man ønsker tapetet. Det er kun fantasien som sætter grænser her.
Kunne du tænke dig et mønster på din dør? En stribe som løber langs loftet og ned til gulvet? Hvad med et hel rum i det farvede materiale? Måske garderobeskabet skal piftes op?

 Faktisk kræver det bare nogle rimelig uforstyrrede flader, så kan din tapetdrøm blive virkelig.

maler i Køge

Hvor meget skal man bruge?

 Vi får ofte mange spørgsmål angående mængder og længder på tapeterne. Det er naturligvis meget afhængigt af hvilke mønstre man vælger, hvad det skal placeres på og tapet-typen man ender med at vælge.

Vi anbefaler at man måler op (længde * bredde) og ligger 20 cm til i højden eller 45 cm hvis der er et specifikt mønster som skal passe. Herefter skal man sørge for at købe ind så man har rigeligt med tapet. Især hvis man har et specifikt mønster som skal gå op.
De fleste professionelle forhandlere tager gerne de ubrudte ruller retur hvis de ender med ikke at blive brugt.

Vær også altid opmærksom på når du modtager rullerne, at de har samme nummerering og tryknummer så du ikke ender med nuance forskelle.

Typer af tapet

  For år tilbage var alt tapet printet på papir. Sådan er det ikke længere. Nu findes der et hav af forskellige typer tapet til alverdens formål og brugssituationer. Vi anbefaler dog altid et non-woven når det er til gør-det-selv tapetet, og største delen af alt tapet i dag er da også i denne kvalitet hvor trykket er på et syntetisk filt-materiale frem for papir.

Undersøg inden du sætter tapetet op hvilket materiale du har valgt, da der er forskellige teknikker og råd til hver enkelte. Undersøg desuden de symboler og tegninger som er på tapetrullen for at se de anbefalede teknikker og foranstaltninger som mønstret anbefaler.

 Når tapetet skal sættes op kan du tjekke vores opsætningsvejledning fra raadogmal.dk. Denne tager dig igennem de seks faser af tapetopsætningen så du får et godt resultat på rekordtid.

Følg os også på Facebook

God fornøjelse med dit nye tapet!

De forskellige typer af tapeter du kan finde på markedet tæller blandt andre:

  • Det klassiske papir tapet.
    Papir tapeter udvider sig når det bliver vådt og derfor skal der tapetklister på bagsiden.
    Dernæst skal det have ro et par minutter inden det er klar til at blive opført.
    Papirmaterialet er nemt og relativt lækkert at arbejde med, men siden de sidder fast på væggen, er der noget mere arbejde hvis det en dag skal fjernes.
  • Smart-Paper som også kaldes for ”non-woven” eller filt tapet.
    Denne type er den mest moderne og også den letteste at give sig i kast med til gøre-det-selv tapetet.
    Man trykker printet på et syntetisk og ikke-sugende filtmateriale, og dermed skal man ikke vente til at den udvider sig, men man kan bare sætte det direkte på væggen med en vævlim.
    Man skal heller ikke være så forsigtig med at måle op og klippe baner til inden man går i gang. Man ruller nemlig bare tapetrullen op af væggen til man når enten loftet eller gulvet og skærer den så af her.
    Det er på denne måde også væsentligt lettere at tage ned igen, hvis man en dag vil have et andet mønster på tapetet.
  • Woven tapet.
    Vævet tapet er som det traditionelle papir-tapet. Det er dog en anelse tykkere.
    Denne type tapet er meget robust og kommer i både fine og grove strukturer og mønstre.
  • Foto-tapet.
    Denne type tapet er som navnet antyder et foto som er påtrykt tapetet. Dette kunne eksempelvis være en skov, havudsigt eller et byområde. Denne type tapet giver rigtig meget personlighed og stemning, og kan forvandle en væg til et helt kunstværk.

 Udover ovenstående findes også ”skumtapet”, ”vinyltapet”, ”3D-tapet”, ”velourtapet”, med flere. Så tjek tapet-typen inden du svinger dankortet igennem. Vi tilbyder naturligvis altid råd og vejledning både før, under og efter dit køb, så du kan få en sublim oplevelse med dit tapet.