Maling af Vægge

Sådan skal du male vægge

   Du får det bedste resultat ved at lave et ordentligt forarbejde, når du skal male vægge. Vi oplever ofte, at folk glemmer, at det er forarbejdet, der tager længst tid.

At male vægge er ofte det, folk selv udfører, når de vælger, hvad de selv skal male, selvom de måske ikke er gør-det-selv-typen.

Maling af vægge trin for trin

 For at opnå det bedste resultat er det vigtigt, at du udfører arbejdet i den rigtige rækkefølge. En typisk arbejdsproces, når du skal male vægge, ser således ud:

  1. Ryd så meget ud af rummet som muligt. De møbler, du ikke kan fjerne helt, rykker du ud midt på gulvet. Hylder, lamper og andet tager du så vidt muligt ned fra væggene. Tag også alle skruer og søm ud, hvis du ikke skal bruge dem igen.
  2. Dæk gulvet af med pap eller rullemåtter og sæt det fast langs kanterne med malertape. Pap og rullemåtter har den fordel frem for plast, at det ligger meget mere fast.
  3. Møbler, lamper, radiatorer, vinduesbundstykker m.m. dækker du af med plastfolie.
  4. Vask væggene grundigt ned med maler- og/eller grundrens. Husk at vaske efter med rent vand.
  5. Sæt malertape på kanterne af træværk, dør- og vindueskarme, fodpaneler osv. Hvis du er sikker på hånden, kan du undvære malertape og male i fri hånd.
  6. Lav udspartlinger og efterspartlinger (det spartlede, der er sunket) og pletmal dem inden færdigmalingen, hvis du kun skal male 1 gang.
  7. Mal derefter væggene færdig. Følg opskriften nedenunder.

Sådan maler du væggene færdig

 Også når det gælder væggene starter du med at male med pensel og en lille rulle langs alle kanter, karme, rundt om radiatorer osv. Herefter tager du fat med den store rulle i lodrette rulninger.

 
Hvis det er større rum, du skal male, kan du vælge at male langs kanterne på én væg ad gangen, så malingen stadig er våd, når du maler med den store rulle (vådt i vådt). På den måde kan du få strukturen fra den store malerrulle helt ud i hjørnerne.
 
Sørg for, at der er rigeligt med maling på rullen. Antallet af lag, der skal til, afhænger af, hvor godt malingen dækker.
 
Hvis du maler med en hvid maling på en hvid væg, vil 1 lag ofte være tilstrækkeligt. 2 lag er dog ikke altid nok, hvis du f.eks. skal have en lys farve til at dække en mørk.
 

Husk at tage malertapen af så hurtigt som muligt efter sidste lag maling. Det giver de pæneste kanter.

  SKAL RÅD OG MAL GIVE DIG ET GODT TILBUD?

DU FÅR ALTID PRISGARANTI OG PROFESSIONELT ARBEJDE

Klik her