TLF. 29 26 36 96INFO@RAAD-MAL.DK Trustpilot

Malertips – Eller tips til dit malerarbejde !!

Læs om malertips og forberedelserne til malerarbejdet. Der er masser af “nemme” løsninger, de betaler sig bare ikke!

Malertips og forberedelser til malerarbejde

Det vigtigste ved alt malerarbejde er forarbejdet og gode malertips, som også er det der typisk tager længst tid og for mange også opfattes som det mest kedelige. Men det er meget nødvendigt med godt forarbejde, hvis man vil have et ordentlig resultat.

Afdækning foretages med malermåtter, pap, plastik tape m.m.

Grundrengøring foretages lettest med grundrengøring/malerrens. Dette middel fortyndes med vand (varmt/lunken vand) fjerner bedst skidt og snavs. Efterfølgende tørres der rent med rent vant, netop for at neutralisere og klargøre til den nye maling. Så denne ikke bliver opløst af gamle “kemirester”. Efterfølgende slibes der med sandpapir, bl.a. for at opnå en god vedhæftning for den efterfølgende nye maling. Endvidere er det meget lettere at male på overflader der er blevet materet. Det kan aldrig betale sig at springe rengøringen over

Isolering/spærring. Er det som nu skal males præget af gule skjolder fra nikotin, vand,sod eller andre former for gennemslag, skal det have en gang spærrende maling fås både som vandige som terpentin produkter. Husk at lad det virke i mindst 12-16 timer. Om fornødent skal det have 2 gange.

Spartling kan foretages med flere forskellige produkter afhængig af opgavens karakterer. Her kan nævnes polyfilla, sandspartel, acrylspartel, alkydspartel, fugemasse. Fælles for alle er at de synker mere eller mindre, og derfor er 2 eller flere gange spartling som regel nødvendig afhængig af ujævnhederne i de overflader der skal males. Når spartlingen er tør (se på brugsanvisningen), skal det slibes og grundes med maling. Det er vigtigt at der slibes før maling, hvis der først er malet er ujævnheder meget vanskelige at slibe pæne. Spartlede overflader skal altid males mindst 2 gange, da de første gang vil trække malingen mat. Nye gibslofter og vægge kræver i alle samlinger strimmeler påsat. Disse kan fås i flere forskellige varianter, som f.eks. selvklæbende eller påsættes i lim eller spartelmasse. Alle kræver 2 -3 spartlinger og efterfølgende slibning. Husk også tilsidst at grunde med microdispers.

Malertips – Grunding/mellem maling

Nye overflader der aldrig har været malet, men som nu skal males, som f.eks. træ, puds m.m. skal grundes af hensyn til efterfølgende vedhæftning. Endvidere bliver det færdige resultat pænere når der først er foretaget en grunding, rengøring, slibning og spartling. Hvis du vælger at springe grundingen over, kan du risikere at skulle give træværk og vægge m.m. en ekstra omgang maling. Og den rigtige maling er dyrere end grunder.

Det kan aldrig betale sig at springe grundingen over.

Grunding kan foretages med flere forskellige produkter, som f.eks. grundingsolie (farveløs) (fås både på vandbasis, som på terpentinbasis), forankringsgrunder (farveløs) ( microdispers – “blåt vand” er en vandig grunder). Når man skal male må man også gøre op med sig selv om man vil male med vandige produkter (acryl) eller terpentin/olie baserede produkter (alkyd). Begge produkt områder har sine egne fordele og ulemper. Disse fås som produkter med navnet mellemmaling.

Udover at ubehandlede overflader altid skal grundes forinden malerbehandling. Kan man efterfølgende “pletmale” på de tidligere ubehandlede overflader og de steder der i mellem tiden er blevet spartlet. Det er altid godt at mellemmale med en lavere glans end glansen til færdig maling. F.eks. glans 5 (grundmaling) til glans 10 – 50 (færdigmaling). Det er også en fordel at male med en lysere farve ved grundingen/mellemmalingen , og så færdigmale med en lidt mørkere farve. Når man så bruger færdig malingen kan man se hvor man kommer til. Dog må farven ikke være så lys, at den ikke kan dække sidste gang.

Ved eksisterende stærke farver som f.eks. rød, blå, gul (grundfarverne) som skal males på ny enten i andre farver eller i eksisterende, kan man med fordel male med en grundfarve der er tonet mellemgrå af hensyn til den efterfølgende dækning. Husk dog at der ikke må kommes for meget tonepastaen i mellemmalingen af hensyn til tørretiden. Tonefarve har svært ved at tørre.

Er du i tvivl om farvevalget? så kig her 

Dette kan du også få hjælp til fra os.

Og så er det ellers bare at gå i gang med dit projekt – god arbejdslyst.

Løber du nu sur i dit malerprojekt er du meget velkommen til at ringe på tlf. 29 26 36 96 eller sende en mail: på info@raad-mal.dk.

Læs om store besparelser her

Få også yderligere inspiration her

Vi har været disse steder og hjælpe med råd og vejledning , skal du være den næste  der skal have malet?

Region Hovedstaden: Albertslund, Allerød, Ballerup,  Brøndby, Dragør, Egedal, Fredensborg, Frederiksberg,  Frederikssund, Furesø, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Gribskov, Herlev, Hvidovre, Høje-Taastrup, Hørsholm, Ishøj, København, Lyngby-Taarbæk, Rudersdal, Rødovre, Tårnby, Vallensbæk

Region Sjælland: Dalmose, Dianalund, Faxe, Fuglebjerg, Glumsø, Greve, Guldborgsund, Holbæk, Kalundborg, Korsør, Køge, Lejre, Lolland, Næstved, Odsherred, Ringsted, Roskilde, Skælskør, Slagelse, Solrød, Sorø, Stenlille, Stevns, Vordingborg

Region Syddanmark: Middelfart, Assens, Faaborg-Midtfyn, Kerteminde, Nyborg, Odense, Svendborg, Nordfyn, Fredericia, Kolding, Vejle

Kontakt os, og får nogle gode råd eller et knald godt tilbud!

Vores kunder siger


Stjerne Stjerne Stjerne Stjerne Stjerne

5/5 anbefalinger på håndværker.dk

 • Jeg har brugt Råd og Mal i forbindelse med, at jeg skulle have istandsat en lejelejlighed ved fraflytning.

  Jeg indhentede priser fra 2 andre malere, inden jeg fik arbejdet udført, men Råd og Mal var uden sammenligning det bedste tilbud, jeg modtog.

  Arbejdet og servicen fra Ib Abildgaard fra Råd og Mal var super godt, og jeg vil til enhver tid bruge Råd og Mal igen.

  – Maiken Hansen, Virum

 • Vi ansatte Råd og Mal v/Ib til at male vores træprofillofter hvide.

  Vi kan klart anbefale Råd og Mal. Alt er som lovet, og arbejdet er udført til vores fulde tilfredshed.

  Tak for denne gang, Ib! Vi vender helt sikkert tilbage til dig, når træprofillofterne i stueetagen skal males.

  – Laila og Brian, Kalundborg

 • Ib Abildgaard er yderst professionel og udfører i samarbejde med sin datter et perfekt stykke arbejde, hvor der ikke er en finger at sætte på noget.

  Der bliver dækket af og sørget for alt, inden arbejdet går i gang.

  Hvad man bestiller, er hvad man får – og så lige lidt til 🙂 Jeg kan trygt anbefale Råd & Mal – både på dejlig personlighed og på professionel udførelse af arbejdet.

  Derudover bliver der benyttet kvalitetsmaling – og til en pris, hvor alle og enhver kan være med.

  – Jette Majbritt Sørensen, Tåstrup

 • Jeg startede med at søge råd hos Ib med hensyn til, hvilken maling jeg skulle bruge i forhold til vores behov.

  Ib ringede til mig dagen efter, og vi fik en god snak, og han gav gode råd. Jeg fandt så den farve, jeg bare har ledt efter i hans farvekort, og jeg vælger. at malingen skal komme fra ham.

  Han kører ud der, hvor jeg ønsker og leverer malingen til mig. Det er da service, og malingen var 100% i orden, “kanon kvalitet” som en af mine venner sagde.

  Jeg vil til hver en tid købe maling hos Ib! For her ved man det, man får, er i orden.

  – Cecilie Krogh, Korsør

 • Jeg har for 2. gang fået malet min lejlighed af Ib fra Råd og Mal, og jeg kan varmt anbefale ham.

  – Katrine Larsen, Frederiksberg