TLF. 29 26 36 96INFO@RAAD-MAL.DK Trustpilot

Maling af vinduer

Maling​ ​af​ ​vinduer​ kan være en langsommelig affære for mange.

Maling af vinduer er ofte en vanskelig proces, fordi dette arbejde er ofte fyldt med hindringer, og  har mange små kroge, som er svære at komme ind i, men også fordi der skal dækkes af mange steder, så man ikke maler på væggen eller drypper på gulv, karm osv..

Brugen af tape

Du tænker nok, at malertape vil være den ideelle løsning til maling​ ​af​ ​vinduer​, så du ikke maler på vinduesglasset. Problemet er, at du med malertape risikerer at ødelægge malingen på de nymalede vinduer, når du trækker tapen af igen. Malertape kan have en tendens til at trække den tørre maling​ ​af vinduer​ne. Man har ikke nødvendigvis behov for malertape når man skal male sine vinduer. Tricket er at bruge det rigtige udstyr. Det er vigtig at man bruger de rigtige pensler m.m.. Maling​ ​af​ ​vinduer​ kræver tungen lige i munden, en rolig hånd og præcision.

maling af vinduer

Maling af vinduer

Vedligeholdelse

Har du været god til at vedligeholde dine vinduer, er det forholdsvis ligetil at gå i gang med det præcisions krævende malerarbejdet. Har du derimod nogle vinduer, hvor malingen skaller, eller hvor der er gået råd i karmen, kræver det en større omgang forarbejde i form af slibning, spartling af huller og ujævnheder, grundingsolie osv.. Maling​ ​af​ ​vinduer​ ​kræver tid og tålmodighed ift. tørretider og vejr.

Maling​ ​af​ ​vinduer​ er en længere proces, og det er vigtigt, af man maler på rene og klargjorte vinduer, da man ellers risikerer, at malingen ikke binder, eller at vand trænger ind i træet, og ødelægger det. Hvor tidskrævende forarbejdet er, afhænger meget af vinduets alder og dets generelle tilstand. Vinduer der er udsat for meget sol eller regn skal som regel vedligeholdes oftere, da de udtørrer eller får ridser og sprækker grundet vejret.

Værktøj og materialer

Hvis du begiver dig ud i at male dine vinduer er det vigtigt at du investerer i en ordentlig pensel. Dertil kommer at du også investerer i en god kvalitetsmaling. Har du været nødt til at slibe ned til frisk træ, er det også vigtigt, at du afsætter tid til at give dine vinduer grundingsolie. Derved opnås det bedste resultat, samtidig med bedre holdbarhed. Ved maling​ ​af​ ​vinduer​ er det også bedre at give dine vinduer to tynde lag maling i stedet for ét tykt lag, holdbarheden er bedre.

maling af vinduerne

Smukke vinduer malet i hvid

Er du nået hertil, og er du ved at få sved på panden over, hvor tidskrævende det kan være at få overhalet vinduerne med en gang maling så frygt ej. Vi hos Råd & Mal kan klare opgaven for dig. Vi har værktøjet, materialerne og mere end 14 års erfaring i branchen, som selvstændige. Vi har erfaring og know-how ift. hvordan dine vinduer bør behandles. Vi kan både udføre maling​ ​af​ ​dine vinduer​ og give dig rådgivning ift., hvordan du bedst vedligeholder dine vinduer.

Hos Råd & Mal tilbyder vi prisgaranti, dvs. at vi matcher det tilbud, du evt. har fået fra en anden leverandør. Du kan kontakte os her og få et uforpligtende tilbud på maling​ ​af vinduer​. Følg også vores opslag på Facebook 

Vores kunder siger


Stjerne Stjerne Stjerne Stjerne Stjerne

5/5 anbefalinger på håndværker.dk

 • Jeg har brugt Råd og Mal i forbindelse med, at jeg skulle have istandsat en lejelejlighed ved fraflytning.

  Jeg indhentede priser fra 2 andre malere, inden jeg fik arbejdet udført, men Råd og Mal var uden sammenligning det bedste tilbud, jeg modtog.

  Arbejdet og servicen fra Ib Abildgaard fra Råd og Mal var super godt, og jeg vil til enhver tid bruge Råd og Mal igen.

  – Maiken Hansen, Virum

 • Vi ansatte Råd og Mal v/Ib til at male vores træprofillofter hvide.

  Vi kan klart anbefale Råd og Mal. Alt er som lovet, og arbejdet er udført til vores fulde tilfredshed.

  Tak for denne gang, Ib! Vi vender helt sikkert tilbage til dig, når træprofillofterne i stueetagen skal males.

  – Laila og Brian, Kalundborg

 • Ib Abildgaard er yderst professionel og udfører i samarbejde med sin datter et perfekt stykke arbejde, hvor der ikke er en finger at sætte på noget.

  Der bliver dækket af og sørget for alt, inden arbejdet går i gang.

  Hvad man bestiller, er hvad man får – og så lige lidt til 🙂 Jeg kan trygt anbefale Råd & Mal – både på dejlig personlighed og på professionel udførelse af arbejdet.

  Derudover bliver der benyttet kvalitetsmaling – og til en pris, hvor alle og enhver kan være med.

  – Jette Majbritt Sørensen, Tåstrup

 • Jeg startede med at søge råd hos Ib med hensyn til, hvilken maling jeg skulle bruge i forhold til vores behov.

  Ib ringede til mig dagen efter, og vi fik en god snak, og han gav gode råd. Jeg fandt så den farve, jeg bare har ledt efter i hans farvekort, og jeg vælger. at malingen skal komme fra ham.

  Han kører ud der, hvor jeg ønsker og leverer malingen til mig. Det er da service, og malingen var 100% i orden, “kanon kvalitet” som en af mine venner sagde.

  Jeg vil til hver en tid købe maling hos Ib! For her ved man det, man får, er i orden.

  – Cecilie Krogh, Korsør

 • Jeg har for 2. gang fået malet min lejlighed af Ib fra Råd og Mal, og jeg kan varmt anbefale ham.

  – Katrine Larsen, Frederiksberg