TLF. 29 26 36 96INFO@RAAD-MAL.DK Trustpilot

Farver & mønstre i indretningen

 Farver & mønstre i indretningen

Farver & mønstre i indretningen i indretning, har kolosal betydning for stemning, atmosfære og følelse i et rum. Med udgangspunkt i feng shui og farvepsykologien, får du her nogle tips til at føje farve til huset rum?
Husk også, at afhængig af hvilket rum du farver, vil farverne ændre sig i løbet af dagen. De sydelige rum vil blive mere gullige når solen skinner mest, og de nordlige rum vil blive mere blålige?

⬛️ Som udgangspunkt er de mørke og mættede farver med til at skabe ro, fokus og afslappende følelser. Især har mørkeblå, sort og de grå-brune farver en afstressende og beroligende effekt. De kan dog også få et rum til at føles lidt mindre.

⬜️ Lyse og mere “aggressive” farver kan give energi, spænding og aktivitetsfølelse. Især de røde nuancer kan virkelig skabe energi.

Farvevalg -Farveskema

Farveskema

Entreen

Er husets første rum og man befinder sig som regel ikke længe her. Derfor giver det god mening med farver der giver noget energi, styrke og humør. Vælg gerne et tapet med noget mønster og nogle farver der skaber energi.

Soveværelset

Er et sted hvor man søger at blive udhvilet. Her fungerer især de mørke toner. Vælg gerne en dybblå eller grå-brun nuance her. Hvis du vælger et tapet, så kan vi anbefale noget med små farveforskelle og et rolig mønster som striber. Vælg endelig ikke rødlige farver i rum, hvor der skal slappes af! Heller ikke selvom det er et pige-værelse 😉

Kontoret

Er til kreativitet og fokus. Her er gul et sublim valg, der siges at højne koncentrationsevne og giver smil på læben. Vælg noget med noget stærk farve i, men uden for meget mønstre. Man skal ikke trækkes væk fra det man egentligt koncentrerer sig om.

Stuen

Er et rum hvor både aktivitet og afslapning finder sted. Man skal derfor balancere mellem møbler, mønstre og farver som byder begge dele. Vælg eksempelvis et mønstret tapet i mørke toner, eller et enkelt tapet eller farve i kraftige og stærke farver. Hvis dine møbler er meget simple kan du roligt give tapetet et vildt mønster og farver, og omvendt.

Køkken/alrum

Er efterhånden blevet husets hjerte❤️. Vælg derfor noget der ikke skaber stress. Mørke farver med orange eller grøn siges at forbedre appetitten og stimulere de sociale egenskaber.

Flot solnedgang

Flot solnedgang

 

Vi hjælper naturligvis gerne med råd, vejledning, og inspiration hvis det virker svært at vælge farver eller mønstre 🙂

Du kan se vores udvalg af tapet her.

Og vores udvalg af malerarbejde her.
Og mere inspiration her:

Vores kunder siger


Stjerne Stjerne Stjerne Stjerne Stjerne

5/5 anbefalinger på håndværker.dk

 • Jeg har brugt Råd og Mal i forbindelse med, at jeg skulle have istandsat en lejelejlighed ved fraflytning.

  Jeg indhentede priser fra 2 andre malere, inden jeg fik arbejdet udført, men Råd og Mal var uden sammenligning det bedste tilbud, jeg modtog.

  Arbejdet og servicen fra Ib Abildgaard fra Råd og Mal var super godt, og jeg vil til enhver tid bruge Råd og Mal igen.

  – Maiken Hansen, Virum

 • Vi ansatte Råd og Mal v/Ib til at male vores træprofillofter hvide.

  Vi kan klart anbefale Råd og Mal. Alt er som lovet, og arbejdet er udført til vores fulde tilfredshed.

  Tak for denne gang, Ib! Vi vender helt sikkert tilbage til dig, når træprofillofterne i stueetagen skal males.

  – Laila og Brian, Kalundborg

 • Ib Abildgaard er yderst professionel og udfører i samarbejde med sin datter et perfekt stykke arbejde, hvor der ikke er en finger at sætte på noget.

  Der bliver dækket af og sørget for alt, inden arbejdet går i gang.

  Hvad man bestiller, er hvad man får – og så lige lidt til 🙂 Jeg kan trygt anbefale Råd & Mal – både på dejlig personlighed og på professionel udførelse af arbejdet.

  Derudover bliver der benyttet kvalitetsmaling – og til en pris, hvor alle og enhver kan være med.

  – Jette Majbritt Sørensen, Tåstrup

 • Jeg startede med at søge råd hos Ib med hensyn til, hvilken maling jeg skulle bruge i forhold til vores behov.

  Ib ringede til mig dagen efter, og vi fik en god snak, og han gav gode råd. Jeg fandt så den farve, jeg bare har ledt efter i hans farvekort, og jeg vælger. at malingen skal komme fra ham.

  Han kører ud der, hvor jeg ønsker og leverer malingen til mig. Det er da service, og malingen var 100% i orden, “kanon kvalitet” som en af mine venner sagde.

  Jeg vil til hver en tid købe maling hos Ib! For her ved man det, man får, er i orden.

  – Cecilie Krogh, Korsør

 • Jeg har for 2. gang fået malet min lejlighed af Ib fra Råd og Mal, og jeg kan varmt anbefale ham.

  – Katrine Larsen, Frederiksberg