Farver & mønstre i indretningen

Farver & mønstre i indretningen

 Farver & mønstre i indretningen i indretning, har kolosal betydning for stemning, atmosfære og følelse i et rum. Med udgangspunkt i feng shui og farvepsykologien, får du her nogle tips til at føje farve til huset rum?
Husk også, at afhængig af hvilket rum du farver, vil farverne ændre sig i løbet af dagen. De sydelige rum vil blive mere gullige når solen skinner mest, og de nordlige rum vil blive mere blålige?

 ⬛️ Som udgangspunkt er de mørke og mættede farver med til at skabe ro, fokus og afslappende følelser. Især har mørkeblå, sort og de grå-brune farver en afstressende og beroligende effekt. De kan dog også få et rum til at føles lidt mindre.

⬜️ Lyse og mere “aggressive” farver kan give energi, spænding og aktivitetsfølelse. Især de røde nuancer kan virkelig skabe energi.

Entreen

 Er husets første rum og man befinder sig som regel ikke længe her. Derfor giver det god mening med farver der giver noget energi, styrke og humør. Vælg gerne et tapet med noget mønster og nogle farver der skaber energi.

Soveværelset

  Er et sted hvor man søger at blive udhvilet. Her fungerer især de mørke toner. Vælg gerne en dybblå eller grå-brun nuance her. Hvis du vælger et tapet, så kan vi anbefale noget med små farveforskelle og et rolig mønster som striber. Vælg endelig ikke rødlige farver i rum, hvor der skal slappes af! Heller ikke selvom det er et pige-værelse 😉

Kontoret

 Er til kreativitet og fokus. Her er gul et sublim valg, der siges at højne koncentrationsevne og giver smil på læben. Vælg noget med noget stærk farve i, men uden for meget mønstre. Man skal ikke trækkes væk fra det man egentligt koncentrerer sig om.

Stuen

  Er et rum hvor både aktivitet og afslapning finder sted. Man skal derfor balancere mellem møbler, mønstre og farver som byder begge dele. Vælg eksempelvis et mønstret tapet i mørke toner, eller et enkelt tapet eller farve i kraftige og stærke farver. Hvis dine møbler er meget simple kan du roligt give tapetet et vildt mønster og farver, og omvendt.

Køkken/alrum

  Er efterhånden blevet husets hjerte❤️. Vælg derfor noget der ikke skaber stress. Mørke farver med orange eller grøn siges at forbedre appetitten og stimulere de sociale egenskaber.

Kontakt for råd

Vi hjælper naturligvis gerne med råd, vejledning, og inspiration hvis det virker svært at vælge farver eller mønstre 🙂

Og vores udvalg af malerarbejde her.
Og mere inspiration her: